x

A webáruház Ön számára is hatékony működéséhez kétféle sütit használunk.

Szükséges cookie-k

Ezek a cookie-k segítenek abban, hogy a webáruház használható és működőképes legyen, ezért ezeket nem lehet letiltani.

Marketing cookie-k

Ezek a cookie-k segítenek abban, hogy az Ön érdeklődési körének megfelelő reklámokat és termékeket jelenítsünk meg a webáruházban. Ezeket a cookie-kat Ön le tudja tiltani, de kár lenne, mert egy csomó jó dologról maradna le.

Kérjük ha egyetért, kattintson az ELFOGADOM, ha változtatni szeretne ezen, akkor a Beállítások módosítása gombra. Köszönjük!

Termékek Menü

Kókuszzsír

Kókuszzsír Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.590 Ft

Sajnos most nem rendelhető!

Iratkozz fel hírlevelünkre és azonnal értesítünk, ahogy újra kapható lesz!


Átlagos értékelés: Nem értékelt
Raktárkészlet 1: Előrendelhető

Social share termék oldalon

Social shares

Leírás és Paraméterek

KATUSFOOD Kókuszzsír

Zsírsav összetétele lehetővé teszi, hogy zsíremésztési, felszívódási problémák esetén is hasznosuljon, így bizonyos betegségekben nagy segítséget jelent.
A magas hőmérsékletet 170-180 °C-ig károsodás nélkül bírja, ezért bő zsírban sütéshez jól alkalmazható zsiradék fajta, mivel zsírsavprofilja nem károsodik, többszöri felhasználásra is kiválóan alkalmas.

Leírás:

Összetevők – 100% kókuszzsír

Általános konyhai használatra.

Átlagos tápérték 100 g termékben:
energia: 900kcal/3780kJ 
fehérje: 0,0 g
szénhidrát: 0,0g 
zsír: 100g

kiszerelés – 1 kg
csomagolás – vödör

Élettani hatások, felhasználhatóság

Néhány egészségügyi szervezet hevesen támadja a kókuszzsírt 91%-os telített zsírsavtartalma miatt (a WHO, azaz az Egészségügyi Világszervezet is többek között...)

Első ránézésre ez tényleg ijesztő lehet, hiszen még a sertészsír sem tartalmaz ennyi telített zsírt; nem árt azonban, ha kicsit jobban a dolgok mögé nézünk. Telített és telített zsírsav között is egetverő különbségek lehetnek.

Zsírforrás

Telített zsírsav (%)

Egyszeresen telítetlen zsírsav (%)

Többszörösen telítetlen zsírsav (%)

Napraforgóolaj

10

45

40

Olivaolaj

14

72

14

Repceolaj

7,3

6

3

Kókuszzsír

91

6

3

Lenmagolaj

6-9

10-22

70-90

Kukoricaolaj

13

27

54

A kókuszzsír igen nagy arányban tartalmaz laurinsavat; ez a telített zsírsav ugyan megemeli a vér koleszterinszintjét, a HDL-t és LDL-t egyaránt. 
Erőteljesebben növeli azonban a HDL koleszterinszintet, de végeredményben az LDL koleszterinszint csökkenésével számolhatunk, ami csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását.
Dacára tehát a sok telített zsírsavnak, a kókuszzsír messze jobb élettani hatásokkal rendelkezik, mint bármelyik közönséges étolaj, vagy részlegesen hidrogénezett növényi zsiradék.
Ráadásul igen magas MCT (közepes láncú trigliceridek) tartalommal rendelkezik, melyet gyors energiaforrásként hasznosíthatunk.
Az MCT-k a szénhidrátokhoz hasonlóan bomlanak le, viszont kétszer annyi energiát biztosítanak ketonok formájában, anélkül, hogy a szénhidrátokhoz hasonlóan képesek lennének zsírként tárolódni. Hoppá! Ez azért igazán nem mindegy.
Ha azt vesszük alapul, hogy az MCT-k önmagukban is használatosak ilyen célzattal táplálék-kiegészítő formájában, duplán jól járunk a kókuszzsír fogyasztásával.

Általános tévhit az, hogy a kókuszzsír sokkal ellenállóbb a magas hőfokkal szemben, mint más zsírforrások. Ez részben igaz csak, nagyjából 170-180 fokos hőmérsékletig teljesen stabil marad, és szinte egyáltalán nem károsodik a zsírsavprofilja. Éppen ezért akár többször is felhasználható, azonban ennél magasabb hőmérsékleten elkezd füstölni. 

A fentiekből tisztán látszik, hogy a kókuszzsír tökéletesen beilleszthető egy testépítő étrendbe: még ha a zsírsavprofilja látszólag nem is kedvező, az élettani hatásai hozzájárulhatnak a keringési rendszerünk egészségéhez, és teljes egészében helyettesíthetünk vele minden más étkezési zsiradékot, amelyet sütéshez vagy főzéshez használnánk.

Mindazonáltal az átlagos életmódot folytató, vagy éppen az egészségükre nagyobb figyelmet fordító emberek étrendjében is hasonlóképpen megállja a helyét.
Az ára elsőre borsosnak tűnhet, de ha figyelembe vesszük az újrahasznosíthatóságát, és azt, hogy már a gyengébb minőségű olívaolaj-keverékek is csak 200-400 Ft-tal drágábbak literenként, tulajdonképpen már ott tartunk, hogy minden tekintetben a kókuszzsír a legjobb választás az ételeink elkészítéséhez amellett, hogy nagyban hozzájárulhatunk a használatával az egészségünk megőrzéséhez hosszabb távon.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Hasonló termékek